Koko lapsuuden helvetti alkoi siitä, kun Martti tuli elämäämme.  Äitini, joka on ollut alkoholisti koko pienen elämänsä, varasti kännissä Martin auton, jäi kiinni ja siitä se "vuosisadan rakkaustarina" sitten alkoi. Itse olin silloin kuuden vanha. 

Kun Martti sitten ilmestyi eräs päivä lähiössä sijaitsevaan kaksioomme, hän oli ihana. Osteli meille pirun hylkäämille kakaroille suklaapatukoita ja puolusti meitä silloin, kun supermammamme oli päättänyt pieksää meidät. Äitinihän oli yksinhuoltaja, meitä oli minä, äiti ja isoveljeni. Mutta että se Martti osasikin olla ihana! 

Ja kun yksi asia johtaa toiseen, niin häitähän siinä sitten vietettiin. Häät olivat kauniit, muistan ne kun eilisen päivän. Ja äiti oli kaunis ja onnellinen. Jatkojuhlia vietettiin meidän piskuisessa kaksiossa, kerrankin ruokaa ja juomaa riitti. Jossain vaiheessa nukahdin kaiken juhlahumun tohinoissa olohuoneeseen, kunnes yöllä heräsin.. 

Johonkin oli jäänyt hana tippumaan. Kuului tip, tip, tip... Unenpöpperöisillä silmillä nousin etsimään äänen alkulähdettä, joka paikassa lainehti viinapulloja ja laseja, sikin sokin pitkin lattioita ja pöytiä. Lopulta paikansin äänen tulevan kylpyhuoneesta, avasin oven. Siihen aikaan oli yleistä, että kylppäreissä oli amme ja niinpä meilläkin. Kummallista, mikään hana ei vuoda, mutta sitten älysin kurkistaa ammeeseen.. 

Ammeessa makasi äitini, verilammikossa. Silmät umpeen muurautuneina, suu retkotti auki kuin vähäjärkisellä. Sitä veren määrää! En ollut koskaan vastaavaa nähnyt, menin aivan paniikkiin ja juoksin makuuhuoneen ovelle, joka oli kiinni, tarkoituksena etsiä joku, joka voi auttaa. Avasin oven, ja kas kummaa, tuore sulhanenkin löytyi, nussimasta erästä häävieraista. Tosin, silloinhan en vielä tiennyt, mitä he tekivät, mutta sen verran kummallista siellä tapahtui, että suljin oven kaikessa hiljaisuussa, juoksin rappukäytävään ja soitin naapurin ovikelloa. 

Viimeinen muisto tuolta yöltä on ambulanssin saapuminen. Ja että minulla oli kylmä. 

Tähän hetkeen, lapsuuteni oli päättynyt. Oli aika kasvaa aikuiseksi.