Oli ihan pakko tulla tänne murisemaan, ai että käyn juuri nyt kohtalaisen hiilenä,
murr ja räyks.

Istuin äitini kanssa aamukahvilla ja katsoimme Ylen aamuohjelmaa. Sieltä tuli juttu siitä, mitä raskausaikana nautittu alkoholi aiheuttaa lapselle. Siskonihan kärsii jumalattomista päänsäryistä, on voimakkaasti ylipainoinen, ei pysty kunnolla keskittymään ym. ym. Olemme aina siskon kanssa keskustelleet siitä, että luultavammin kaikki hänen ongelmansa on seurausta äitimme viinan juonnista raskausaikana.

No niin, mutta siis takaisin tähän aamuun. Katsoimme sitä ohjelmaa ja muija aloittaa vieressäni jumalattoman huokailun ja päivittelyn: Voi herrajumala miten jotkut naiset voivat ollakin kauheita. Ja eivät yhtään ajattele, kyllä on kamalaa tuollainen jne. jne.
Istuin hiljaa hänen vieressään enkä meinannut uskoa kuulemaani. Miten on mahdollista, että että tuo nainen kehtaa??? Eikö hänellä ole yhtään omatuntoa puhumattakaan hävystä jäljellä??? Vai onko niin,että yksinkertaisesti hän ei näe omia virheitään?

Ei helvetti, eikö tässä maailmassa ole mitään keinoa, millä tuon akan päähän saisi taottua, että hän ei todellakaan ole mikään enkeli ja hänellä ei minkäänlaista varaa tuomita tai huokailla arvostelevasti muiden tekemisiä? Ja saako sitä pistellä joskus turpaan, jos oikein kovasti tahtoo???

Ei vaineskaan, minä en alennu lyömään ketään, mutta nyt käyn niin kuumana, että mieli kyllä tekisi.

Kattos perkele peiliin!